Bio’s

Job Geheniau

img_8905

Job Geheniau ontwierp video compilaties voor oa Vitobrothers, Motion Unlimited  en was actief op video festivals in diverse steden en theaters (o.a. Lantaarn Venster/Rozen festival/Zuid-Korea-GwaCheon/NuMoonLab Festival/Purejazz Den Festival/Michael Varekamp Jazz Ensemble/Tango Extremo).
Als cameraman en editor heeft Job  vele producties op zijn naam staan ook buiten het culturele circuit voor bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Nutricia en de gemeente Den Haag.

Daarnaast is hij verbonden als docent (video, camera, editing en 3-D) bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Job specialiseert zich de laatste jaren door typische etnische invloeden te verwerken in zijn video. Voorbeelden zijn Mumbai Mundial en MU-24hrs in Seoul met o.a. Ben van den Dungen. Ter promotie van de Tsjechische film heeft is er ook een groot theaterfestival in Praag geweest waarbij Job als VJ heeft samengewerkt met Tsjechische en Nederlandse muzikanten.

De laatste jaren is Job ondermeer actief geweest als VJ en beeldkunstenaar in 3 grote voorstellingen in meer dan 150 theaters. Miles!, Louis en I’m a Soulman.

 

Wiboud Burkens

mus_wiboud_burkens

Wiboud Burkens is als toetsenist/componist/arrangeur en producer actief in een breed muzikaal gebied van pop-, soul-, en wereldmuziek tot crossover-jazz en filmmuziek. Wiboud arrangeerde en dirigeerde diverse orkestrale projecten (oa Kindred Spirits Ensemble), produceerde en/of speelde op meer dan 65 CD’s, van jazz, funk tot hiphop, world-music en pop.
Wiboud produceerde het in 2012 te verschenen debuut album van Jungle by Night en de nieuwe cd vanRob van de Wouw. Verder produceerde hij oa. voor Leon Ware (Marvin Gaye’s “I want you”) en Lalah Hathaway (cd Selfportrait). Daarnaast was Wiboud MD voor Daughters of Soul (oa. Chaka Khan, Denice Williams). In 2011 arrangeerde hij voor de Bill Withers Tribute In Carré en voor de Braziliaanse cult-hero Arthur Verocai. Verder speelde Wiboud live of op cd mee met oa Pete Philly, Kane, Benjamin Herman, ZUCO 103, Alain Clark, Dave Liebman, Tom Trago en Anouk.

Wiboud is samen met Michael Varekamp tevens oprichter van The Legends. The Legends maken drie producties per jaar en trekken volle zalen met o.a. MILES!, I’M A SOULMAN en LOUIS!. Ook in de media zijn ze graag geziene gasten bij programma’s als De Wereld Draait Door en met het Oog op Morgen.

 

Michael Varekamp

Michael Varekamp behoort tot de toonaangevende trompettisten in de jazz en is een veelzijdig musicus, componist, bandleider en ‘opleider’. In verschillende formaties trad en treedt hij op over de gehele wereld, zoals recentelijk in de fameuze jazzclub Birdland en Jazz at Lincoln Center, beide in New York. Daarnaast was hij artistiek leider van het vernieuwende festival Pure Jazz.
Hij maakte o.a. furore met cross-overs met film, beeldende kunst, poëzie en dans, zoals de dansserie Quick Sketches. Michael ontving een Edison en in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.  Voor een bezoek van aartsbisschop Desmond Tutu aan Den Haag componeerde hij The Tutu Suite en het jaar daaropvolgend schreef hij The Obama Suite (film en muziek). Het kinderprogramma De Kleine Louis heeft hij ontwikkeld om kinderen jazzmuziek te laten beleven. Michael Varekamp werkte o.a. met musici zoals Oleta Adams, Deborah Brown, Lester Bowie, Ralph Peterson en David Murray.

Michael is samen met Wiboud Burkens tevens oprichter van The Legends. The Legends maken drie producties per jaar en trekken volle zalen met o.a. MILES!, I’M A SOULMAN en LOUIS!. Ook in de media zijn ze graag geziene gasten bij programma’s als De Wereld Draait Door en met het Oog op Morgen.

Manuel Hugas

Manuel Hugas (1968, Den Haag) is een bassist die met veel Nederlandse en buitenlandse bands en muzikanten werkt zowel live als in de studio. Begon zijn professionele carriere bij Jan Akkerman in 1991 en heeft daarna o.a. gespeeld met: Candy Dulfer, Jan Akkerman, Benjamin Herman, Lalah Hathaway, Leon Ware, Zuco 103, Daughters Of Soul, Liquid Spirits, Vito Brothers, Ruben Hein.

Eric Hoeke

Eric Hoeke wordt alom beschouwd als een van de meest revolutionaire drummers en soundarchitecten van Nederland. Hij studeerde drums aan het Rotterdams Conservatorium en trad op met veel internationaal succesvolle bands. Hij heeft onder meer gespeeld met Dash!, Floris en How2Be. Momenteel is hij actief in de projecten SFeQ, Vito Brothers en Voer. Hij is hoofdvakdocent drums en bandcoach aan het Conservatorium van Amsterdam.